Vil du prøve surfski?
Oslo Kajakklubb har et aktivt og inkluderende surfski-miljø. Her vil du finne alt fra konkurransepadlere til turpadlere og mer rendyrkede surfskipadlere, men ofte kombinasjoner av disse i én og samme person. Padlegrenen er under utvikling i utlanded og her hjemme, og surfskimiljøet i klubben vår er en del av dette bildet.
I introkurset er det lagt tydelig vekt på at beste egenredning for en nybegynner er å svømme til land. Altså må man holde seg i svømmeavstand til land når man er ute og padler alene. Svømmeavstanden reduseres betraktelig i kaldt vann, hvis man har tunge og våte klær og når man er sliten. Hvis man holder seg nær land eller er trygg på reentry kan man padle trygt på fjorden. Dette gjelder også i en surfski.
For å kunne bruke klubbens surfski må du delta på «StartOpp» Surfski først. introduksjonen er gratis og arrangeres vanligvis tirsdager kl 18.45 (mai-august) og varer ca 1,5 timer. Se her når det er satt opp StartOpp surfski og om det er ledige plasser: Kurskalender – Oslo Kajakklubb (okk.org)
Innhold som gjennomgås under introduksjonen:
- Valg av båt og åre
- Håndtering av båter
- Innstillinger
- Sikkerhetskrav
- Bruk av leash og bailer
- Grunnleggende om bølgelesing og fange små bølger
Har du en spontan plan til å komme deg ut i en surfski etter introduksjonen, altså uorganisert uten en kompis, er det godt mulig. Vi oppfordrer deg også til å legge ut en hyggelig melding på facebook gruppen OKK Surfski der du spør om det er noen som vil være med. Fortell litt om ditt nivå og ferdigheter og hva slags trening eller tur du har tenkt på. Å padle ute på fjorden er tryggere med en kompis og for de fleste en enda finere opplevelse.
Om du har lyst til å surfe med bølgene (downwind) og har lyst til å komme deg litt lengre ut på fjorden må du forberede deg etter forholdene. I grov sjø og relativ stor avstand fra land trenger man å være trygg på Reentry for surfski og Kameratredning for surfski. Dette (og mye mer) lærer man på «StartOpp» Surfski, Grunnkurs Surfski og Nivå 2-kurs.
Ukentlige fellespadlinger: Under padlesesongen gjennomføres det en ukentlig lavterskel treningsøkt for surfski fra OKK-brygga. I år blir det mandag kl 17:00 klar på vannet ved brygga. Her kan du forvente bølgesurfing når værforholdene tillater det, intervaller, teknikktrening og sikkerhetsrepetisjoner.
Onsdager kl 18:00 går Surfski Ung for unge fra 14 år og oppover. Følg med på facebook-gruppen OKK Surfski.
Ukentlig vintertrening: Utenfor padlesesongen samles surfski-gruppa ukentlig til intervalløkter og yoga i maskinhallen på OKK. For eksakte treningstider, følg med på facebook-gruppen OKK Surfski
Ukentlig treningsrace: Mange av surfski-padlerne i OKK deltar i det uformelle surfski-racet SeaDog på torsdager kl 18:00. Det er ikke en aktivitet organisert av OKK, men det er en fin mulighet til å teste deg selv! Løpet arrangeres med start fra Killingen, opp til runding utenfor Huk og mål ved Bygdø Sjøbad – ca 5 km. Dette er et inkluderende og morsomt opplegg, åpent for surfskipadlere fra alle klubber. Annonseres på Bølgen Surfski dagen før. På slutten av sesongen premieres deltakelse på antall SeaDogs under en sosial samling.
Downwind-turer: Når værforholdene tillater (6-12m/s) søker vi å komme oss avgårde for å padle såkalt downwind. Dette er langdistanse medvinds padling hvor man utnytter surfskiens egenskaper maksimalt ved å surfe og koble bølger sammen for effektiv framdrift. Vi laster surfskiene på en eller flere biler og kjører til et utgangspunkt for å padle tilbake til klubben i mindre grupper, eller for å padle en distanse et annet sted lenger ute i fjorden. Siden dette er væravhengig, arrangeres og koordineres disse turene spontant på facebookgruppen OKK Surfski og på Bølgen Surfski.
Samlinger: Surfskigruppa i OKK deltar på eller samarbeider om organisering av samlingene i Oslofjord-området. Det kan være en downwind-tur eller workshop. Data og tilbudet kommuniseres på facebook gruppe: OKK Surfski
Om du har innspill eller forslag til en annen surfski aktivitet legg ut en melding på facebook gruppa OKK Surfski eller send en melding til Vegard Rolland Andresen via post@okk.org.